Следвайте Гласове в Думите на шефа на Пентагона Лойд Остин за

...
Следвайте Гласове в Думите на шефа на Пентагона Лойд Остин за
Коментари Харесай

Лавров: Очевидно САЩ имат планове за военен сблъсък между Русия и НАТО

Следвайте " Гласове " в 

Думите на шефа на Пентагона Лойд Остин за боен конфликт сред НАТО и Русия демонстрират, че Съединени американски щати имат подобен проект. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на 1 март.

" Ние нямаме и не можем да имаме такива проекти, само че американците имат, тъй като усещат, че Европа се отдалечава от тях. Европа е просто основната потърпевша жертва в политиката на вкарване на Украйна в НАТО ", сподели той на дипломатически конгрес в Анталия.

Лавров означи, че изказването на Остин противоречи на предходни известия за хипотетичното желание на Русия да атакува други страни.

" В края на краищата преди всички споделяха: не можем да оставим Украйна да загуби, тъй като [руският президент Владимир] Путин няма да се успокои и ще нападне Прибалтика, Полша, Филипините. Оказва се, че съгласно откритото, двусмислено изложение на господин Остин, е тъкмо противоположното ", съобщи съветският външен министър.

Ден по-рано Остин съобщи, че НАТО ще стартира война с Русия, в случай че Украйна загуби войната. 

Сергей Перминов, заместник-секретар на Генералния съвет на " Единна Русия ", разяснява това изявление и съобщи, че думите на Остин са пропагандни и ориентирани към вътрешната публика на Съединени американски щати.

На собствен ред депутатът Алексей Пушков означи, че Остин " не схваща изцяло " защо приказва. Според него западните страни стартират да се замислят за вероятните последствия от военна борба с Русия поради Украйна, само че Франция и Съединени американски щати не вършат това.

Преди това дни френският президент Еманюел Макрон съобщи, че водачите на западните страни са обсъждали опцията да изпратят свои войски в Украйна. Той също по този начин добави, че " нищо не може да бъде изключено при развиването на обстановката ". Редица страни обаче, в това число Съединени американски щати, Германия и Обединеното кралство, отхвърлиха опцията за подобен сюжет. Освен това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че няма такива проекти.

Инфо: ТАСС

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР